Weekendweer: buien op zaterdag, zondag beter weer

26 september 2024, 13:20

Weekendverwachting
Paardrijden in de bossen. Foto: Martha Kivits

Dit weekend is er sprake van een weersverbetering. De zon krijgen we geregeld te zien, maar wordt het ook echt lekker weer?

Vrijdag begint nog op veel plaatsen droog, maar in de loop van de dag gaat het op steeds meer plaatsen regenen. Daarnaast waait het aan de kust behoorlijk stevig. Alles over het weer voor vrijdag lees je in ons uitgebreide weerbericht België.

Weersverbetering

Een noordwestelijke stroming brengt zaterdag buien vanaf de Noordzee naar ons land. In het zuiden is het aantal buien iets beperkter dan in het midden en noorden. Tussen de buien door is er een mix van stapelwolken en zonnige perioden. Tijdens perioden met zon wordt het 14 graden en gedurende buien is het slechts een graad of 9. Ter vergelijking: maxima rond 18 graden zijn gebruikelijk voor eind september.

Vorst aan de grond. Foto: Peter van der Schoot
Vorst aan de grond. Foto: Peter van der Schoot

Koude nacht

Later in de namiddag en tijdens de avond neemt de buiigheid af en klaart het breed op. De nacht van zaterdag naar zondag verloopt koud. De minima liggen rond het vriespunt in de Ardennen. Elders daalt het kwik naar 3 tot 7 graden.

Zondag: zon en (veel) sluierwolken

De dag start zonnig en vrij koud. In de loop van de ochtend trekken vanuit het zuidwesten sluierwolken over het land. De sluierbewolking wordt in de loop van de namiddag steeds dikker, waardoor de zon het lastiger krijgt. Met maximaal 15 graden is het een fractie zachter dan op zaterdag. Omdat er weinig wind staat is het een prima dag om wat buiten te ondernemen. Later in de avond stijgt de kans op regen.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht